Dunaújváros

2015.06.09. 16:15

A legrégibb iskola díjai - Szakmai versenyekre felkészítésért, közösségi munkáért

Dunaújváros - Az évfordulós ünnepségen kitüntetéseket is átadtak, a közelgő Pedagógusnap alkalmából is.

Pekarek János

Beszámoltunk már városunk legrégebbi építésű középiskolájának, az 1955-ben megnyílt, korábban MüM. 316. számú Makarenko Szakmunkásképző Intézet, ma Dunaferr Szakközép- és Szakképző Iskola alapításának 60. évfordulójára rendezett ünnepségekről. Az események torlódása miatt azonban a tudósításban nem jutott hely a kitüntettek névsorának.

Boór János (bal szélen) nyugdíjas tanár kapta a Dunaferr iskola legnagyobb kitüntetését, a Vadász Ágnes Emlékérmet. Középen a díj alapítója, Molnár Gábor, jobbra Csapó Gábor igazgató. Fotó: Amatőr felvétel

Az intézmény legnagyobb kitüntetését, a Vadász Ágnes Emlékérmet 2015-ber Boór János nyugdíjas pedagógus kapta. Az érmet az iskola fiatalon elhunyt pedagógusának, Vadász Ágnesnek emlékére férje, Molnár Gábor, ugyancsak az intézmény pedagógusa alapította. Mindig annak a tanárnak, munkatársnak adományozza a tanárok, diákok közössége, aki emberi erényeivel, szakmai értékeivel jelentősen hozzájárult a középiskola tekintélyének növekedéséhez és a tanulók fejlődéséhez.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Oklevelét kapta az évfordulós ünnepségen Pedagógusnap alkalmából Horváth Pál villamos szaktanár, Zámbó Zsolt gépész oktató, Hajnal Ferenc matematika szakos tanár, Zemankó István gépész oktató, Bokor Tamás gépész oktató, Szekszárdi Edina történelem szakos tanár, Barna-Virág Ilona angol szakos tanár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!