Dunaújváros

2014.03.25. 20:05

Az újvárosi Ki, mit tud? győzteseit jutalmazták

Dunaújváros - Régen volt már Ki, mit tud? a városban, amelyen a helyi általános iskolások bizonyíthattak. Eredmények....

Körmendi Erzsébet

A középiskolásoknak meghirdetett Fejér Megyei Diáknapok mintájára a Dunaújvárosi Diákönkormányzat Ki, mit tud? versenyt szervezett az általános iskolásoknak. Tizenhat produkciót láthattunk szombaton az MMK-ban, a képzőművészeti kategóriára pedig három iskola nevezett be. Kiváló szakemberekből, művészekből, pedagógusokból álló zsűri értékelte a produkciókat.

Csak dunaújvárosi közpépiskolásoknak jelentett kulturális programot a Ki, mit tud? A fő szervező, városi diákönkormányzat vezetője, Kereszturiné Haász Marianna lapunk kérdésére válaszolva elmondta a helyszínen: néhány évvel ezelőtt volt már hasonló rendezvény a városban, és most szerették volna, ha tehetséges gyerekek megmutathatják egymásnak, hogy mit tudnak. Szerények a diákönkormányzat lehetőségei – köszönik a támogatóknak a segítséget –, igyekeztek jó hangulatot teremteni a versenyen.A képzőművészet kategóriában taroltak a Dózsa növendékei: első lett Bali Bettina, második Cserpes Fanni, harmadik Kovács Éva.A népdaléneklés győztese Horvát Nikoletta (Szilágyi). A „sótájm” első helyezettje Vasas Réka és Vasas Zsófia (Széchenyi kisgimi), második Lindinger Nóra (Arany). Komolyzenei téren Tótin Szilvia – Pálinkás Eszter (Sándor. Frigyes Zeneiskola) győzött, második lett Horváth János Attila (Sándor Frigyes), harmadik Pál Réka (Széchenyi).Vers, próza (alsós és felsős) első helyezett László Nikolett (Gárdonyi) és Rostási Ádám (Szilágyi), másdik helyezett Jakubik Beatrix (Gárdonyi) és Horváth Lili (Dózsa) Közönségdíjas: Horváth Lili (Dózsa). A zsűri különdíját Göndör Péter (Dózsa) kapta könnyűzene kategóriában.

Lindinger Nóra sótájm kategóriában második helyezett lett (Fotó: Ónodi Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!