Dunaújváros

2014.07.08. 17:55

A Magyar Rektori Konferencia új elnökségi tagja a DF rektora

Dunaújváros - Július elsejétől a Magyar Rektori Konferencia új elnökségi tagja lett Dr. András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora.

Gallai Péter

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Főiskolai Tagozata új elnökségi tagokat választott, még áprilisban, majd a testület július 1-jei hatállyal két évre az MRK elnökségébe delegáltata, a Dunaújvárosi Főiskola rektorát. Dr. András István az állami főiskolák képviselőjeként vesz részt az elnökség munkájában.

A teljes magyar felsőoktatási intézményrendszer képviseletét az intézményvezetőkből álló testület, a Magyar Rektori Konferencia látja el, amely a felsőoktatási intézmények képviseletére, érdekeinek védelmére jogosult, az állami feladatok ellátásában közreműködő, független, konzultatív, jogi személyiséggel rendelkező köztestület.

Az MRK Főiskolai Tagozata még április 3-án a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott ülésén döntött arról, hogy július 1-jei hatállyal két évre az MRK Elnökségébe delegálja dr. András Istvánt, a Dunaújvárosi Főiskola rektorát, dr. Vass Lászlót, a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektorát, valamint dr. Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát. Az MRK elnöki tisztségét pedig dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora tölti be a következő két évben.

Dr. András István, a helyi főiskola vezetője (Fotó: Ónodi Zoltán)

Dr. András István a DH-nak elmondta, feladata elsősorban az állami fenntartású főiskolák képviselete lesz a következő két évben.

- A Magyar Rektori Konferencia Elnöksége egy aktív szervezet, amely évente legalább hat alkalommal ülésezik. Feladata, hogy megfogalmazza és képviselje a felsőoktatási intézmények véleményét és javaslatait egy-egy hazai felsőoktatás ügyét meghatározó kérdéskörben, illetve nemzetközi relációban. Természetes, hogy bizonyos kérdésekben más-más prioritásokkal rendelkezik egy nagyobb fővárosi vagy egy kisebb vidéki főiskola, ezért fontosnak tekintem az egyeztetést, az álláspontok összehangolását - fogalmazott lapunknak a DF rektora, akit a dunaújvárosi intézmény megítéléséről is kérdeztünk.

- E megbízatás a Dunaújvárosi Főiskola eredményeinek, sikereinek is szól. Stabilan és kiszámíthatóan működő állami fenntartású főiskola vagyunk, amely hosszú távú stratégiával, fejlődési tervekkel rendelkezik. Az intézmény történetében ilyen rangos szerepvállalásra még nem kaptunk lehetőséget - mondta András István.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!