Dunaújváros

2016.08.18. 17:33

A maihoz hasonló problémákról írtunk már huszonöt éve is

Dunaújváros - Felmentették a parancsnokot. Már küldik a segélyt. Valami bűzlik. Ezekkel a szalagcímekkel jelent meg az A Hírlap 25 évvel ezelőtti száma.

Balla Tibor

Bejelentés érkezett az országos tűzoltó-parancsnokságon történő visszaélésekről. A bejelentés kivizsgálása után tegnap megjelent a megyei közgyűlésen dr. Jókai Oszkár országos tűzoltóparancsnok, aki bejelentette, hogy a vizsgálat anyagi természetű visszaéléseket (jogtalan járműhasználat, építőanyagok szabálytalan értékesítése) derített fel, és szakmai mulasztásokat állapított meg. Ezért kezdeményezte Orosz István megyei tűzoltóparancsnok őrnagy felmentését és fegyelmi felelősségre vonását.

Folyamatosan bírálják el a kérelmeket és postázzák vagy az elutasító, vagy a támogatás összegéről szóló értesítést a polgármesteri hivatal szociális titkárságán azoknak, akik a fűtésdíj emelkedése kapcsán rendszeres önkormányzati segélyt kértek. Az elbírálás alapját a közgyűlés által elfogadott elvek alkotják, így október elsejétől azok a kérelmet benyújtó városlakók számíthatnak rendszeres támogatásra, akiknek a nettó jövedelmük négyezer forint alatt van. Az első összegeket október 8-án postázzák, s akik még októberben benyújtják a kérelmet és a feltételeknek megfelelnek, már októbertől kaphatják a támogatást.

Pecások panaszolták, hogy tisztítatlanul a patakba, és onnan a kikötői öbölbe zúdult egyik éjjel a városi szennyvíz, vélhetően a felügyelet nélkül hagyott óvárosi átemelő leállása miatt. A közelben (Tisza utca, Szent István utca) lakók szerint nem először fordult efféle környezetszennyezés. Kifogásolták azt is, hogy nem ritkán szippantókocsik ürítik rakományukat az átemelő melletti aknába, ugyancsak szennyezve a patak vizét. Majzik Miklós, a vízmű víz- és csatornaüzemének vezetője kérdésünkre elmondta, hogy október 10-én éjjel rejtélyes üzemzavar okozta a szennyvíz kiömlését. Az éjjel csak automaták által vezérelt átemelőállomáson áramszünet okozott zavart, ám az áramszünet ténye és oka a DÉDÁSZ nyilvántartásaiból nem állapítható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!