Dunaújváros

2016.03.31. 16:25

Kéményseprés: a megyében marad az eddigi szolgáltató

Dunaújváros - Igaz, hogy az ország 1830 településén a katasztrófavédelem veszi át a kéményseprést idén júliustól, ám hat megyében, köztük Fejérben nem!

DH-információ

Ugyanis megyénkben 2023-ig marad az eddigi szolgáltató. Korábban foglalkoztunk a kéményseprés kérdésével, miszerint idén július elsejétől az ország 1830 településén a katasztrófavédelem új, kéményseprő-ipari szerve látja majd el a kémények felügyeletét. Ez azt jelenti, hogy közel kétmillió kémény tartozik majd hozzájuk. Ám ez nem az összes!

Fontos ugyanis tudni, hívta fel a figyelmet Németh Sándor, a székesfehérvári központú Kémény Zrt. vezérigazgatója, hogy a tizenkilenc megyéből hat esetében, így Fejér megyében is úgy döntött az adott megyeközpont városának testülete, hogy megmaradnak az eddigi szolgáltatónál. Ez azt jelenti, hogy megyénkben a nyáron semmilyen változás nem várható, mind a 108 településen továbbra is a Kémény Zrt. látja el a kéménysepréssel kapcsolatos feladatokat. A központi döntés értelmében erre a jelenleg érvényes szerződés lejártáig, azaz Fejérben 2023. december 31-ig van lehetőség. Azt követően várhatóan tényleg a katasztrófavédelem veszi majd át a kémények ellenőrzésével, vizsgálatával kapcsolatos feladatokat ezeken a településeken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!