Dunaújváros

2015.10.15. 15:54

A múlt hónap diákjai - Jutalmat kaptak, akik a tanuláson kívül másban is kiválók

Dunaújváros - Ki volt szeptemberben a hónap diákja? Ez is kiderült szerdán délelőtt. Cserna Gábor polgármester adta át a díjazottaknak járó oklevelet, elismerést.

Körmendi Erzsébet

Az Arany iskola tanulói közül negyedikes Czibrán Milán volt szeptemberben a hónap diákja. Milán kiemelkedő tanulmányi és karate sporteredményekkel büszkélkedhet. A Dózsa iskolából Gubits Zsófia közösségi munkával, versmondásával, meseírásával, rajzpályázaton elnyert dobogós helyezésével, jégkorongozói pályafutásával érdemelte ki az elismerést. Weiter Dávid, a Vasvári nyolcadikos tanulója évek óta kiváló úszó eredményekkel büszkélkedhet, többszörös Országos Diákolimpiai Bajnok.Teljesítménye alapján példakép az iskola tanulói számára.

A Bánki kórusa képviselte egyetlen középiskolai kórusként hazánkat, Dunaújvárost a V. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon. Tagjai is a hónap diákjai A Lorántffy középiskolából Balogh Kristóf a díjazott, aki a Nemzetközi hagyományos Íjásazt Versenyének egyik számában első, édesapja a második lett. A Pentele középiskolából a hagyományőrző Szabó Árpád kapta az oklevelet, aki férfi szabó szakmát tanul, igazi közösségi ember. A Széchenyi három tizedikese Csepeli Sára, Imre Noémi és Simon Zalán megnyerte a Kárpát-medencei Történelmi Tanulmányi Versenyt, ahol a reformkorból, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcból, és az első világháború történetéből felkészülve adtak számot tudásukról. a Mártzius Tizenötödike elnevezésű csapat tagjai is a hónap diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!