2015.06.08. 13:01
A Pentele napon borok, pálinkák, böllértermékek és sütemények mérettek meg
Dunaújváros - A szombaton rendezett Pentele napon a hagyományok szerint gasztronómiai versenyeket is tartottak.
A pálinkaversenyt Horváth István nyerte meg Irsai Olivér szőlőjével, a második Gulyás Győző lett törköllyel, a harmadik pedig Matlag Attila sárgabarackjával.
A boroknál, a vöröseknél Gulyás Győző kékoportója találtatott a legjobbnak, Bánvölgyi László merlotja és Németh Tibor kékfrankosa előtt.
A vajdasági Csantavérről is érkeztek vendégek, akik már régóta visszajárnak az eseményre. Fotó: Ady Géza
A fehérek versenyét a vajdasági Csantavérről érkezett Holló Róbert nyerte chardonnay-val, Gulyás Lenke Rita vegyese ezüstérmet kapott, míg a bronzot Németh Tibor cserszegi fűszerese érdemelte ki idén.
A más termőterületről származó boroknál Marton Kristóf somlói juhfarkja lett első, Veszprémi Zoltán kékfrankosa második és id. Kun Gábor cabernet sauvignonja harmadik. A böllérverseny (kolbász, szalámi, sonka) zsűrije Szabó Tamás pentelei fűszeres kolbászának adta a legmagasabb pontszámot, Márkus József „Pick" szalámija végzett másodikként, a harmadik pedig Szabó Zsolt Róbert fűszeres vegyes kolbásza lett. A sütemények viadalát, Pats Józsefné tejszínes csokoládéja nyerte meg, Holczer Antalné Duna hulláma fantázianevű finomsága, valamint Pávelné Horváth Andrea túró rudija előtt.