Dunaújváros

2015.11.06. 13:44

A polgármester összefoglalta az elmúlt időszakot

Dunaújváros – Az elmúlt időszak fontosabb városi eseményeiről tájékoztatta a média képviselőit Cserna Gábor polgármester a pénteki sajtóreggelin.

Körmendi Erzsébet

A városvezető köszöntötte az eseményen vendégként résztvevő Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármestert, aki a költségvetési, bonyolult jogi és vagyonkezelési, fejlesztési kérdésekben segíti a munkáját, valamint Mádai Balázst, aki a napi operatív városüzemeltetési feladatokat ellátó DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Cserna Gábor nyárig, egészen a Rockmaratonig és az Agárdi Popstrand üzemeltetőjével kötött együttműködésig visszanyúlóan idézte fel a főbb mozzanatokat. Említette a Barátság városrészi kisposta újbóli megnyitását, a szakképző intézmények minisztériumi fennhatóság alá kerülését, a szakképző centrum létrehozását, valamint azt, hogy hárommilliós önkormányzati támogatásból Mohácson lovas táborozhattak a dunaújvárosi gyerekek. Augusztus elején bejelentették: egymilliárd forintot nyert a kórház műszerek és informatikai eszközök vásárlására, később pedig kiderült, hogy a CT-t pályázati forrásból vásárolhatják meg, így a támogatásból összegyűlt pénzt más célokra használhatják fel. Szepesi és Mádai koordinálásával elkészült a Modern Városok program munkaanyaga. A megállapodás aláírása a migrációs ügyek miatt csúszik, a miniszterelnök még csak az első helyszínre, Kaposvárra tudott eljutni.

Pozitív hírként említette a polgármester Baltási Nándor esperes szolgálatba állását, a Bánki beköltözését a főiskolára, a Jószolgálati Otthon 25 éves évfordulójának ünnepi műsorát, az izraeli nagykövet látogatását, az ovifoci pályák avatását, a „10 ezer lépés" jótékonysági sétát a kórház gyermekosztája javára, a Királyi kincsek kiállítás megnyitóját, az új szolgáltató honlap elkészültét. Bejelentette: nyár óta az önkormányzat közel félmilliárd forint pályázati forrást nyert.

Szepesi Attila kérdésre válaszolva elmondta: a Bánki régi épületének tornatermét a villamos tagozatos diákok használják. Az épület hasznosításán dolgoznak. A zöld rendelőt szeretné visszavásárolni az önkormányzat – ha megegyeznek az árban –, és pályázati forrásból irodaépületté alakítanák át. A novemberi közgyűlésen erről és az élményfürdőről is szó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!