Dunaújváros

2014.06.18. 14:35

A Rudas diákjai kiszínezték a ligetet

Dunaújváros - A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kezdeményezésére a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium kilencedikes grafikus osztálya három napon keresztül színesíti a Petőfi Liget padjait.

Balla Tibor

Mint azt Dancs Esztella rajztanártól megtudtuk, nagyon megörültek az ötletnek, hiszen a tizenöt grafikus hallgatónak szakmai gyakorlatot kell teljesítenie nyáron, és szívesebben teszik ezt szabadban, ráadásul szakmához kapcsolódó munkájuk eredményét mindenki láthatja. Áttervezték tehát a gyakorlat menetét, beillesztve azt a négy napot, amikor a Bartók vezetésének kérése alapján feliratokat, logókat festenek a liget padjainak beton talapzatára. Szabad kezet kaptak viszont abban, hogy a Kemi-Ker kft. által felajánlott festékekből milyen színeket használnak, milyen figurákkal teszik élőbbé az árnyas padokat.

Nagy Szandra és Jobban Dorina a következő színházi évad jelmondatát festi: A vágyak évada (Fotó: Ady Géra)

A diákok az első ijedtség után nagyon lelkesek, egymás kezéből veszik ki az ecsetet. Bíznak benne, hogy lesz folytatása az együttműködésnek, mindenre nyitottak, hiszen maguk is lelkes színházba járók. Számos területen nyílhatna is erre lehetőség, hiszen a színház sokféle grafikai megoldást alkalmaz.

A Rudas grafikusai akár ennél tovább is örömmel elmennének, úgy vélik, van még éppen elég csúnya, vagy üres felület a városban, amit szorgos kezeikkel és fiatalos fantáziájukkal szebbé tehetnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!