Dunaújváros

2016.12.09. 20:45

A szalagot viselni megtiszteltetés

Dunaújváros - Elsőként a város egyik legendás középfokú oktatási intézményénél, a Kereskedelmiben kaptak búcsúztató szalagot a végzős diákok. Hangulatjelentés.

Szabó Szabolcs

Ez az ünnepnap a végzős diákoké, a mai estéhez nem illik a hosszú frázisokkal teli igazgatói beszéd. A sok küzdelem után együtt ünnepelhetik meg az iskolás évek döntő, befejező szakaszának kezdetét a tanulók és az őket támogató szülők, barátok, ismerősök - fogalmazott köszöntő beszédében Magyar András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója, aki kifejtette:

- A szalag egy szép emlék, egy tárgy, egy jelkép, de csak egy ideig köt benneteket össze. A szeretet, a barátság, a hűség, a tisztelet lesz majd számotokra az igazi összekötő kapocs és a közös pont: az iskola, ahol mindezek megszülethetnek. Szeressétek ezt az iskolát minden hibájával együtt, mert a legszebb éveiteknek hű tanúja marad mindig, és őrzi legféltettebb titkaitokat is.

Az intézményvezetői jókívánságok mellett természetesen remek ünnepi műsor is várta a Dunaújvárosi Sportcsarnok közönségét.

A látványos táncbemutatókat és keringőket vastapssal jutalmazta a népes tábor.

A keringő varázsa - jól öltözött hölgyek és urak lepték el tegnap délután a városi sportcsarnok parkettjét  Fotó: Zsedrovits Enikő

A több mint kétórás programot végül az utóbbi évek élményanyagát egybegyűjtő vetítés zárta a sportcsarnokban.

A végzősök a szalagtűzés feladatát megoldották, most pedig már az érettségi, valamint az esetleges továbbtanulás feladványaira kell koncentrálniuk. A fiatalok lendületét elnézve, ezzel sem lesz majd gond a következő hónapokban.

 



 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!