Dunaújváros

2016.11.25. 20:45

A szeretetről beszélgettek - Kincskereső esték a szülőknek az oviban

Dunaújváros - Immáron második alkalommal hívták meg a szülőket a kincskereső estére a Kincskereső Tagóvodába csütörtök délutánra.

Balla Tibor

Egymást segítve próbálták megfejteni a gyermekeik szeretetnyelvét Fotó: Ady Géza

Ezúttal a karácsonyra készülődvén a szeretetnyelvekről beszélgettek a pedagógusok és a szülők. Markóné Kiss Andrea mentálhigiénés szakember Aranyos Ervin: Lélek-konyha versével nyitotta az összejövetelt, majd az este első felében arról beszélt a hat szülőnek és hat pedagógusnak, hogy mindenkinek van egy úgynevezett szeretet tankja ami, ha tele van akkor boldogok, kiegyensúlyozottak, vagyunk, ha pedig ürülni kezd, akkor elveszítjük az életkedvünket. Mint mondta, minden gyermek és felnőtt alapvetően öt kommunikációs csatorna egyikén fejezi ki és fogadja be a szeretetet. Ezek a testi érintés, az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás és a szívességek. Mindenki kapott egy tesztet, amiből megtudhatta, hogy mi az elsődleges szeretetnyelve, és segítséget kaptak a szülők, hogyan tudják felismerni gyermekük szeretetnyelvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!