Dunaújváros

2013.10.21. 19:10

A szövetség fontos kérdésekről tárgyalt

Gombos István alpolgármester képviselte Dunaújvárost a Megyei Jogú Városok Szövetségének éves közgyűlésén.

Körmendi Erzsébet

Gombos István elmondta, hogy a Szent István emlékév okán Székesfehérvár volt az idei éves közgyűlés helyszíne, a kulturális programok is ennek jegyében kapcsolódtak a rendezvényhez, amely fontos témaköröket boncolt. Például kérte a kormányzatot, gondolja át újra a terület- és településfejlesztésre fordítható keret elosztását, valamint támogatást szeretnének kérni azon kötelező feladatokat ellátó cégeknek, amelyeket érintett a rezsicsökkentés.

Gombos István képviselte városunkat a szövetség közgyűlésén 

A 2020-ig várható uniós támogatások témakör szintén sok résztvevőt érintett. Gombos István összegzésként elmondta: bízik benne, hogy 2020-ig sok sikeres pályázaton lesz túl Dunaújváros, és továbbra is aktív részt vállal a Megyei Jogú Városok Szövetségének munkájában. A MJVSZ rendszeresen és hasznos információkkal látja el a tagjait, ezáltal fontos szolgálatot tesz az egész kistérség számára. Továbbá a szövetségen keresztül Dunaújváros véleménye is jelen van a törvényalkotásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!