Dunaújváros

2013.05.01. 14:03

A sztrájk halasztva

Éhségsztrájk szervezése közben érte a hír a Demokratikus Koalíció tagjait, hogy hamarosan dönt a tulajdonos a vasmű kohójának átépítéséről. Halasztottak.

Pekarek János

Éhségsztrájkot akart szervezni május 3. és 6. között a Demokratikus Koalíció helyi szervezete a Dunaferr alapanyag-gyártásának fennmaradása érdekében, közölte sajtótájékoztatóján Mezey Zsolt, a párt dunaújvárosi elnöke. Erről április 17-én döntöttek. Mint mondta, mivel a gyár alapvetően meghatározza a város és környékének életét, úgy vélik, hogy ebben az ügyben félre kell tenni a pártpolitikát, és a közös célért, a kohászat túléléséért minden demokratikus pártnak össze kell fognia.

Mezey hozzátette: ebben partnernek bizonyultak a pártok. Azonban az akciót felfüggesztik, mert az időközben napvilágra került információk szerint a május 6-án kezdődő héten összehívják az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának ülését, és akkor döntenek a kohó átépítéséről, áttételesen a meleg vonal, az alapanyag-gyártás fennmaradásáról. Ha a döntés pozitív lesz, akkor a pártok által közösen szervezett éhségsztrájk okafogyottá válik, jegyezte meg Mezey. Ám, ha a vasmű és a város számára kedvezőtlenül határoznak, akkor megtartják az éhségsztrájkot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!