Dunaújváros

2015.12.16. 19:54

Ötezres, karácsony előtt

Dunaújváros - Ha minden jól megy már pénteken befejezi a Magyar Posta az önkormányzat ötezer forintos karácsonyi támogatásának eljuttatását Dunaújváros szépkorú lakóinak - mondta Cserna Gábor a szerdai polgármesteri sajtótájékoztatón.

Körmendi Erzsébet

A város első embere azt is elmondta a témához kapcsolódóan: a városban 12 ezer 230 idős kap ötezer forintot, közülük tegnapig 3500-an már kézhez kapták a pénzt. A támogatási határozatot januárban postázzák - nem ajánlottan.

Az önkormányzat helyi rendelete értelmében azok a szépkorú, Dunaújvárosi bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezők kapnak ötezer forint támogatást karácsony előtt az önkormányzattól, akiknek ebben az évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság - a kiskorú árvaellátásban részesülők kivételével - ellátást folyósít, amennyiben az ellátás összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (jelenleg 199 ezer 500 forint). Az ötezer forintok postázását múlt héten kezdte a posta.

Cserna Gábor polgármester arra is felhívja a figyelmet - hangzott el a tegnapi tájékoztatón -, hogy aki a felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2015. december 31-ig nem kapja meg a pénzt, igényelnie kell a juttatást Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályánál 2016. január 31-ig. A kérelem nyomtatvány a www.dunaujvaros.hu címről is letölthető (a nyomtatványok címszó alatt), valamint személyesen beszerezhető ügyfélfogadási időben a szociális osztály folyosó szakaszán kihelyezett műanyag dobozokból. A nyomtatvány elnevezése: „Kérelem nyugdíjasok egyösszegű támogatásának megállapításához”. A kérelemhez mellékelni kell a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást megállapító határozatát/végzését, és amennyiben 2015. december hónapban ellátást is folyósított az igazgatóság a kérelmezőnek, a december havi igazoló szelvényt vagy banki átutalást is csatolni kell. A támogatás folyósítására a határozat jogerőre emelkedését követő 10 napon belül, postai úton kerül sor. Ezért kérik, január 31-ig adják be kérelmüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!