Dunaújváros

2015.04.28. 18:44

A város büszke sportcélú beruházásaira

Dunaújváros – Dunaújváros MJV Önkormányzata nevében Cserna Gábor polgármester arról tájékoztatott bennünket, hogy Pintér Tamás jobbikos önkormányzati képviselő lapunkban megjelent labdarúgó stadionnal kapcsolatos nyilatkozata - állítása szerint - számos tévedést és téves következtetést tartalmazott.

„Önkormányzatunk több alkalommal adott már tájékoztatást a beruházás megvalósulásának ütemében. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a Dunaújváros labdarúgó stadion fejlesztésére a 2014-es évre 600 millió forint keretösszeget fogadtak el. Önkormányzatunk 2014. évi közbeszerzési terve tartalmazta is ezen beruházásokat.

A „Dunaújváros labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése – kivitelezési szerződés a Dunaújváros, Eszperantó úti stadion színes tv-s közvetítésre alkalmas pályavilágításának megvalósítására, korszerűsítésére" tárgyú közbeszerzési eljárás teljesen nyilvános volt, arra bármely gazdasági társaság pályázhatott.

Nem példa nélküli, hogy bizonyos különös szakmai tevékenységet megkívánó pályázatra csak egy ajánlattevő jelentkezik.

Tavaly decembertől már villanyfényes mérkőzéseket láthatunk. Fotó: DH-archív

Önkormányzatunk, „A dunaújvárosi labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében eszközbeszerzés: eredményjelző táblák, villamos eredményjelző táblák beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárásra" az önkormányzat 2014. évi közbeszerzési tervének (amelyet minden alkalommal a közgyűlés fogadott el) megfelelően három, szakmai követelményeknek megfelelő gazdasági társaságot hívott meg. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a bíráló bizottság tagjai, továbbá a közbeszerzési eljárások előkészítését, dokumentálását végző köztisztviselők kizárólag a jogszabályi rendelkezések betartásával, a szakmai szabályoknak megfelelően végzik munkájukat. A képviselő úr állításával ellentétben az önkormányzat azért kötött a Sada Bau Bt. -vel közreműködői, tanácsadói szerződést, mert az első ütem 600 millió Ft-os beruházásának befejezése mellett a második ütem 2,6mrd Ft-os beruházás indításának a feltételeit is meg kellett teremteni, elő kellett készíteni. Továbbá a megbízott bonyolította, műszakilag ellenőrizte a még 2002-ben épített stadiont is, így neki van a legnagyobb rálátása, tapasztalata a beruházással kapcsolatban. Megjegyezni kívánjuk, hogy a beruházás második üteme is állami forrásból, állami bonyolításban valósul meg. A DVN Zrt. vezetőjének határozott idejű megbízatása pedig ezév május 31-én jár le, ezért szükséges a vezető tisztségviselőről Dunaújváros MJV Közgyűlésének döntést hoznia.

Önkormányzatunk határozottan elutasítja az ilyen jellegű demagóg és hangulatkeltő vádakat, amelyeket nem vezérel más, mint az öncélú politikai haszonszerzés.

Dunaújváros a Nemzet Sportvárosaként is büszke sportcélú beruházásaira, fejlődésére, hiszen minden beruházás az itt élőket szolgálja."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!