Dunaújváros

2016.11.30. 20:20

Ajándékok családoknak

Dunaújváros - Teljesen civil, sőt: magánkezdeményezésre gyűjtenek idén is a családi szállón élőknek helyiek.

Pekarek János

A legértékesebb segítség talán a szállítás megoldása lenne. Három éve kezdett gyűjteni néhány magánember a dunaújvárosi Családok Átmeneti Otthonában élő felnőttek és gyerekek megsegítésére.

A Frangepán utcai intézményben élők számára gyermek- és felnőttruhákat, játékokat, használt, de még jó állapotban lévő műszaki cikkeket, valamint száraz és tartós élelmiszereket gyűjtöttek önkéntes adakozóktól, a nehéz helyzetben lévő emberek sorsának jobbá tétele érdekében. A gyűjtésben az internet legnagyobb közösségi oldalát, valamint több helyi médiát hívtak segítségül.

A három éve elkezdett, teljesen civil és magán kezdeményezés az idén is folytatódik, tudtuk meg az ötlet egyik kitalálójától, Kissné Simon Erzsébettől, aki testvérével, Simon Gabriellával folytatja a szervezést.

A felajánlók a világhálón jelezhetik nekik, hogy mit adnának, ők pedig (ha városi adakozóról van szó) elmennek az adományért. Városkörnyéki felajánlásokat viszont csak akkor tudnak elfogadni, ha azt valamiképpen eljuttatják hozzájuk: a környékbeli falvakba már nem tudnak eljutni.

Éppen ezért a legértékesebb felajánlás a sok vidéki segíteni akaró emberre való tekintettel talán az lenne, ha szállító járművel (elég személyautó is, maximum furgon) tudna közreműködni valaki.

Az adományokból lakásukon készítenek csomagokat a gyűjtők. Az összegyűlt adományokat jövő szombaton, december 10-én délután négy órakor adják át a Családok Átmeneti Otthonában élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!