Dunaújváros

2013.01.30. 18:29

Amíg a csapból folyik...

Sajtóközleményt adott ki szerdán délután a Dunántúli Regionális Vízmű, a DVCSH tartozásai miatt elzárnák az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket. Tényleges veszély, vagy piacszerzési taktika a háttérben?

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Víz, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH Kft.) jelentős tartozása miatt elzárhatják az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket - közölte lapunkkal a területileg illetékes regionális vízmű.

A sajtóközlemény szerint a vízkorlátozás veszélye akkor szűnik meg, ha a tartozást felhalmozó városi cég kifizeti a közel negyvenmillió forintos adósságát.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) bízik abban, hogy a dunaújvárosi szolgáltató a megadott időpontig rendezi tartozását, és így nem lesz szükség a vízkorlátozásra - tették hozzá.

Ha a DVCSH Kft. nem rendezi tartozását, a DRV Zrt. elzárja az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket...(Fotó: Vohlmann György)

A dunaújvárosi víziközmű-szolgáltató többszöri fizetési felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségének a neki vizet átadó Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. felé, ráadásul a DRV Zrt. által kezdeményezett részletfizetésről szóló tárgyalások is eredménytelenül zárultak. Ha a DVCSH Kft. nem rendezi tartozását, a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvényre hivatkozva elzárják az Ercsi-Dunaújvárosi távvezetéket  áll a sajtóközleményben, amely még egy hatvanmilliós, ám vitatott tartozást is említ. A DH megkeresésére a DVCSH nem kívánta kommentálni a DRV közleményét.

A helyi és az országos vízközmű-piacot ismerő forrásaink szerint az említett távvezeték kizárása nem jelent tényleges veszélyt a város vízellátását tekintve. A DRV Zrt.-től kapott vizet korábban is csak vésztartalékként használta a DVCSH. Azonban a küszöbön álló vízközmű-integráció miatt elképzelhető, hogy piacszerzési csata állhat a két cég között kialakult konfliktus háttérben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!