Dunaújváros

2015.05.01. 12:14

„Tarthatatlan az egészségügyi dolgozók helyzete”

Dunaújváros - Csütörtöki sajtótájékoztatóján a Jobbik helyi szervezete szolidaritást vállalt az egészségügyiben dolgozókkal.

Szabó Szabolcs

- Tarthatatlan az egészségügyi dolgozók helyzete. Az elmúlt hétvégén az ápolók fekete ruhát viselve hívták fel a figyelmet a rossz munkakörülményeikre és megbecsülésük hiányára. A dunaújvárosi Jobbik is szolidaritást vállal az ápolókkal és valamennyi egészségügyi dolgozóval, akiket a Fidesz semmibe vesz - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, Jobbik önkormányzati képviselője, aki elmondta:

- A 21. században szinte hihetetlen, hogy az egészségügyi dolgozók milyen körülmények közt végzik munkájukat. Mindemellett, sajnos olykor még extrém körülményekkel is meg kell küzdeniük, mint például a múlt héten történt lövöldözés a kórház előtt. Az egészségügy súlyos létszámhiánnyal küzd, így az ápolók is túlterheltek testileg és lelkileg egyaránt, ez pedig veszélyezteti a biztonságos betegellátást. Dunaújvárosban sem más a helyzet, az ápolók közül sokan kénytelenek másodállást vállalni a megélhetésért. A mindennapi túlórákkal terhelt megfeszített munkájukat sem anyagilag, sem erkölcsileg nem ismerik el megfelelő mértékben. A kormány feladata, hogy érdemben javítson az egészségügyi dolgozók helyzetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!