Dunaújváros

2013.04.11. 14:59

Arany-rajztagozatosok kiállítása

Megnyílt az Arany-iskola alsós rajztagozatosainak kiállítása szerdán délután az intézmény előcsarnokában. Nézzék meg!

Pekarek János

A szokottnál sokkal több alkotást állítottak ki a szokottnál sokkal kisebb helyen a Béke-városrészi Arany János Általános Iskola előcsarnokában: az Arany Galériában, az alsótagozatosok módszertani kiállításának keretében. A helyszűke azonban egyáltalán nem ment a minőség rovására sőt! A tárlat egyszerűen pompás.

Az Arany iskolában bevett szokás szerint egyszerre mindig csak két rajztagozatos osztály diákjainak műveit mutatják be. Most időhiány miatt mind a négy alsós osztály (nem túlzás) képzőművészei bemutatkoznak. Változatos technikákkal, de egyöntetűen magas színvonalon. Ahogyan az iskola internetes honlapján áll: A gyerekek a legnagyobb művészek, mert ők a szívükből rajzolnak (John Galsworthy). Így igaz de hozzátehetjük még azt is, hogy elképesztő ügyességgel is rajzolnak.

 

Az Arany Galéria megnyitó műsora: a másodikosok előadása kisdiákszöveget idézett. A háttérben a kiállítás egyik részlete (Fotó: Vohlmann György)


Ha szabad elfogultnak lennem (mű, és nem alkotó iránt), akkor azt mondom: a 2. c osztályos Kun Linetta, akit nem ismerek, felnőtteket is megszégyenítő grafikával szerepel a tárlaton! S még hányan lehetnek hozzá hasonlók, akiket észrevennem nem volt elég idő...

 


<br />Böngésszék végig a tárlókat, nem fogják megbánni! Legalább egy kis áttekintésre tesznek szert abban a tekintetben, hogy a mai (vagy a leendő?) magyar képzőművészet új generációja honnan és milyen adottságokkal, képességekkel indul.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!