Dunaújváros

2015.04.28. 18:39

Aranyos aukciót rendeznek: A diákok alkotásaiból befolyt összeget a rajztagozatosok eszközfejlesztésére fordítják

Dunaújváros - Szerdán 17 órától az Arany János Általános Iskola aulájában aukciót rendeznek az iskola tanulóinak művészeti alkotásaiból.

Gallai Péter

Az eseményt, amelynek fővédnöke Cserna Gábor polgármester, Ordas István műgyűjtő, a Skicc Művészeti egyesület elnöke nyitja meg.

A tanulók által készített mestermunkák közül – népszerűségi és szakmai szempontokat figyelembevéve – negyven alkotás kerül kalapács alá április 29-én szerdán, délután 17 órától. Ezeket az intézmény módszertani tárlatára készült közel kétezer alkotásból választották ki.

Balogh Máté nyolcadikos diák munkája is kalapács alá kerül. Fotó: Arany János iskola

A művekre bárki licitálhat, a kikiáltási ár ezerötszáz forint lesz darabonként. A licitálás a helyszínen kapott sorszám felemelésével történik és a harmadszori leütés esetén válik véglegessé. Ekkor az összeg érvényes vásárlói értékké válik, az alkotás pedig az utolsó ajánlattevő tulajdonába kerül. A vásárolt képet ezt követően átadják és közvetlenül hazavihető. A képek műfajok szerinti csoportosítása az alábbi lesz: csendélet, tájkép, grafika, valamint szabadon választott téma.

A licitálásra javasolt műveken felül a többi mestermunkát is értékesítik a szerdai délután során. Ezekhez a képekhez úgynevezett fixáras vásárlással lehet hozzájutni, ami szintén ezerötszáz forintot jelent.

Az eseményen befolyt összegből a rajztagozatos diákoknak vásárolnak majd eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!