Dunaújváros

2013.12.02. 16:46

Autóbusszal járja Dunaújvárost a Mikulás

Dunaújváros - Már tizenhét éves hagyomány, hogy az Alba Volán munkatársainak szervezésében Mikulás járat rója a város utcáit december 6-án.

Dunaújvárosi Hírlap

Meglepetés nem érheti a lelkes csapatot – már ami az időjárást illeti –, hiszen volt részük jégben, fagyban, hidegben is. Az ötletgazda ifj. Kökény József elmondása szerint egy baráti társaság indította útjára a hagyományt, amely mindig nagy sikert arat a dunaújvárosi gyermekek körében és segítőket sem nehéz toborozni a jó ügy érdekében – az évek során angyalok, krampuszok, több télapó is részt vett az akcióban.

Az idei Mikulás ünnepen délután három órakor ül a volánhoz Ongai Zoltán helyi járatos autóbuszvezető, aki maga is gyermekes szülő. A háttérmunkát, a szervezést és a busz feldíszítését, az ajándékok beszerzését szintén a volános kollégák végzik – néhány támogató segítségével. A Hajnal út – Dózsa György út – Béke tér – Vasmű út – Római krt- Bocskai út – Hajnal út körjáratra bárki díjtalanul felszállhat, de a Mikulás édességekkel is meg-ajándékozza a gyerkőcöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!