Dunaújváros

2017.03.30. 18:41

Az acélipari szimpózium dunaújvárosi jelentősége

Dunaújváros - Az acélipari szimpózium nem titkolt célja az volt, hogy a gépjárműipar fejlesztésében megszólítható partnerek portfólióit bemutathassák, erősítve ezáltal termékeiket és szerepüket a piacon - áll abban a polgármesteri nyilatkozatban, amelyet Cserna Gábor juttatott el a DH-nak csütörtökön.

Dunaújvárosi Hírlap

A folytatásban a következőt tartalmazza Cserna Gábor polgármesteri közleménye:

„A közeljövő nagy feladata az, hogy az ISD Dunaferr Zrt. meg tudja szólítani ezeket a cégeket a termékeivel!

Számunkra mindig is nagyon fontos volt, és most is kiemelt szereppel bír Dunaújváros és az ISD Dunaferr Zrt. kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolata, hiszen jól tudjuk mindannyian, a város és a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója a vasmű, egymásra épült.

Cserna Gábor polgármester Fotó: A.G.

Örülök, hogy végre igazi tulajdonosa van a cégnek, bár a privatizációval, amelyet nem a mi kormányunk hajtott végre, továbbra sem értek egyet. Mindazonáltal az állami intézkedéseknek köszönhetően érezhető az erős támogatottság a kormány részéről, és a rugalmas együttműködés és nyitottság a cég részéről, amely hosszú távon Dunaújváros és a térség érdekeit szolgálja.

A kormány által elfogadott iparági stratégia kiemelt helyen kezeli a képzés szerepét, ezáltal egy új szakmai generáció kinevelését. Jelentős szerepet kap a duális képzés, az ISD Dunaferr Zrt. az egyetemmel és az Emberi Erőforrások Minisztériumával is összehangolt tevékenységet végezhet a jövőben, mind a kutatás-fejlesztés, mind a továbbképzések területén. Rendkívül örvendetes számomra, hogy ebben a felelősségteljes munkában a mi intézményünknek, a Dunaújvárosi Egyetemnek is komoly szerepe lesz.

Városvezetőként nem lehet kérdés, hogy a legfontosabb szempont, a stabil munkabéke a munkavállalók és a cégvezetés között. Ugyanakkor mindannyiunk számára meghatározó jelentőségű, hogy a kormány által elfogadott fejlesztések révén, hosszú távon is biztosított a cég jövője és ezáltal a térség stabil helyzete, Dunaújváros pedig részese lehet az acélipari megújulásnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!