Dunaújváros

2015.12.13. 18:55

Az Adventi Forgatagban

Dunaújváros – Szombaton este nyitott a város hagyományos ünnepváró programsorozata, az Adventi Forgatag.

Szabó Szabolcs

Sokadalom, vigadalom szentestéig. Még a karácsonyi vásárokat ritkán vagy csak kényszerből látogatóknak is feltűnhetett, hogy az ünnepre hangoló szabadtéri programsorozat helyi kiadása, az Adventi Forgatag szép fejlődési ívet járt be az utóbbi években. A tudatos építkezés és fejlődni akarás az idei kínálaton is érzékelhető. A szerevezők láthatóan figyeltek arra, hogy kihasználják az újraszabott főtér adottságait és számos aprónak tűnő, de az összhatás tekintetében fontos ötlettel, megoldással gazdagították az idei Adventi Forgatag összképét. Ennek megfelelően a szombati nyitányra is sokan látogattak ki, és egy-egy pohárka forralt bor, ízletes karácsonyi sütemény mellett élvezhették előbb a Zoltán Erika nevét viselő táncstúdió fiataljainak fellépését, majd a komoly közönség sikertarató Dunaújvárosi  Óvoda műsorszámait. Cserna Gábor köszöntőjében kívánt békés és boldog karácsonyt a dunaújvárosiaknak és a nagyszabásúnak ígérkező helyi szilveszterre is invitálta hallgatóságát.

Az estét a Delta Rock Band, majd a BeatBack koncertre zárta. Vasárnap délután a harmadik adventi gyertya meggyújtásával folytatódott a programsorozat, amelynek keretében előbb a helyi Búzavirág Dalkör fellépése, majd a Varga Ferenc és Balássy Betti duója szórakoztatta a nagyérdeműt. Az Adventi Forgatag még tíz napon át várja vendégeit, egészen december 23-ig, akkor többek között Kelemen Angelika és Barátaikoncert, valamint a Fourtissimo együttes fellépése zárja az adventi sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!