Dunaújváros

2013.09.04. 05:25

Az idei tanévkezdés számokban, nálunk

Már pontosan tudhatjuk, hogy a dunaújvárosi általános iskolákban hányan, s milyen tagozaton kezdtek tanulni.

Pekarek János

Korábban közöltük a városi elsőosztályosok statisztikáit a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ dunaújvárosi járási tankerületi igazgatóság adatai alapján. Eszerint 489 kis elsős kezdte meg tanulmányait szeptember elsejével városunkban.

A folyamatosan bővülő és pontosított adatok jóvoltából ma már arról is be tudunk számolni a Klebelsberg intézet munkatársainak jóvoltából, hogy a város hat (tagintézményekkel együtt nyolc) általános iskolájában összesen 3392 diák kezdte meg a tanévet.

Ez az adat úgy jött ki, hogy az Arany iskolában 565, a Dózsában 955, a speciális szolgáltatást nyújtó Mórában 72, a Móriczban 408, a Petőfiben 826, a Vasváriban 566 tanuló fogott hozzá az idei tanuláshoz.

Érdekes lehet az is, hogy hányan tanulnak az alsó, illetve a felső tagozatokon.

Nos, alsós összesen 1778, felsős pedig 1614 van a városban. Szerencsére az alsósok száma még mindig meghaladja a felsősökét.

Iskolánként úgy néz ki a dolog, hogy az Aranyban alsó tagozatos gyerek 290, a Dózsában 504, a Mórában 29, a Móriczban 215, a Petőfiben 423, a Vasváriban 317 tanul.

Széchenyisek a tanévnyitón: az ő statisztikájuk is készül (Fotó: V. Gy.) 

Ugyanezek a számok a felsőtagozatosoknál iskolánként a következők: az Aranyban 275, a Dózsában 451, a Mórában 43 (itt változik a megszokott arány: több a felsős, mint az alsós, és ez az iskola profilját tekintve akár jó hír is lehet), a Móriczban 193, a Petőfiben 403, a Vasváriban 249 felső tagozatos gyerek tanul.

A dunaújvárosi járási tankerülethez tartozik összesen 26 általános iskola Előszállástól Adonyig, plusz a városi Széchenyi gimnázium. (A város többi középfokú tanintézményének fenntartója a megyei intézet.)

A járás többi tanintézményének statisztikái most készülnek. Visszatérünk rájuk

Már csak azért is, mert a statisztikákból akár hosszabb távú tendenciákat is ki tudunk majd olvasni, arra nézve, hogy hol érdemes fejleszteni az iskolai ellátást, hol kellene körzetesíteni, illetve hol kell esetleges iskolabezárásokra felkészülnie a vezetőknek és a szülőknek, legalább lélekben. Ha ne adj isten, úgy alakulna a helyzet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!