Dunaújváros

2013.02.11. 17:53

Az országos döntőért sakkoztak

Múlt szombaton a Móricz Zsigmond Általános Iskola adott otthont a sakk diákolimpia megyei csapatversenyének, amelynek tétje a májusi, országos döntőbe jutás volt.

Matók János

A megyei döntőben 15 oktatási intézmény 21 csapatában, összesen 66 diák sakkozó ült asztalhoz. Az I-II. korcsoportos (alsós) fiúk versenyét a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola csapata (Dudás Máté, Losonczy Marcell, Szappanos Márk) nyerte, második a bicskei Csokonai iskola csapata, harmadik holtversenyben a székesfehérvári Németh L. és a rácalmási Jankovich iskola csapata lett. A III-IV. korcsoportos (felsős) fiúk csoportjában szintén a Vasvári iskola csapata (Mezei Szilárd, Ambrus Bence, Madarász Ákos, Tar Balázs) győzött, második a Németh L. iskola, harmadik a sárbogárdi Petőfi iskola csapata lett. Az V-VI. korcsoportos (középiskolás) fiúk versenyét, mint évek óta, most is a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium csapata (Genda Károly, Csire Bence, Albrecht Gábor, Salavecz Gergely) nyerte, második a dunaújvárosi Bánki Gimnázium csapata, harmadik a székesfehérvári Ciszterci Gimnázium csapata lett.

 

Balról: Szücs Edina, László Debóra, László Dalma és Virág Fanni (Fotó: Szücs Józsefné)

Az I-II. korcsoportos (alsós) lányok csoportjában már sokadszor a Németh László csapata (Hortobágyi Eszter, Szabó Lili, Leipold Zóra) győzött, második a móri Petőfi, harmadik a dunaújvárosi Petőfi iskola csapata lett. A III-IV. korcsoportos (felsős) lányok versenyében az első helyezett Székesfehérvári Kodolányi János Középiskola és Kollégium csapata (László Debóra, László Dalma, Szűcs Edina, Virág Fanni) nagy csatában megelőzte a korábbi győztes, országos harmadik dunaújvárosi Vasvári iskola csapatát. A harmadik helyet a rácalmási Jankovich iskola csapata szerezte meg. Az V-VI. korcsoportban, a középiskolások versenyében a lányoknál is címvédés történt, a fehérvári Belvárosi I. István Középiskola (Baumann Bettina, Magasi Tímea, Lehoczky Jennifer) győzött, megelőzve a dunaújvárosi Rudas Szakközépiskola csapatát. Az egyes korcsoportok győztesei képviselhetik a megyét a diákolimpia országos döntőjében.

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!