Dunaújváros

2015.09.30. 16:17

Azonnali lépést sürgetnek - A DK szerint az új közvilágítás nem megfelelő és balesetveszélyes

Dunaújváros - A város közvilágítási felújítása a Demokratikus Koalíció szerint siralmasra sikeredett. Arra szólítják fel a város vezetését, hogy tegyenek lépéseket a dunaújvárosiak biztonsága, a balesetek megelőzése érdekében.

Gallai Péter

A párt szerdai sajtótájékoztatóján Mezei Zsolt, DK Fejér megyei képviselője, a párt helyi elnöke azzal kezdte, hogy augusztus 24-én jelentette készre az elvégzett munkát a vállalkozó, a Rossettum Kft. – Az a cég, amelynek a pályázat elnyerésekor egyetlen munkavállalója nem volt bejelentve és a közbeszerzés meghirdetése előtt három hónappal kezdett villamos vállalkozásba. Egyébként korábban közvélemény kutató cég volt. Cserna Gábor polgármester ezt a céget bízta meg a 238 millió forintos munkával, aminek eredményéről naponta érkeznek reklamáló észrevételek.

Mezei Zsolt (b) és Beszterczei Zsolt tartotta a sajtótájékoztatót. Fotó: Zsedrovits Enikő

Beszterczei Zsolt önkormányzati képviselő, a DK helyi alelnöke azzal kezdte, mindenki számára látható, hogy az új közvilágítás egészen egyszerűen siralmas.

– Mi is tartottunk bejárást. Az emberek nem látnak az utcán, végig kell csak menni a kis Vasmű úton, a Római, vagy Barátság városrészben. A főutak, például a Vasmű út, Dózsa György út is életveszélyes, a zebráknál, ahol arról volt szó, kiépítik a plusz világítást, semmi nem történt. Sötétedés után a közlekedés egyszerűen nem biztonságos. A DK nevében felszólítjuk Cserna Gábor polgármestert, hogy ne játsszon a dunaújvárosiak életével és haladéktalanul tegye meg a szükséges lépéseket, hogy ne okozzanak problémát a gyenge fényviszonyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!