Baleset a londoni metróban

2016. február 29., 19:17 szerző: Gallai Péter
komment
Dunaújváros, Rácalmás –Március 1-től Angliában vesz részt egy nemzetközi gyakorlaton a HUNOR mentőszervezet, amelynek tagjaként a helyi tűzoltóság képviseletében Orosz Csaba alezredes és Ambrus László zászlós is utazik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság égisze alatt alakult meg a speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutatómentő mentő szervezet. A csapat alkalmas a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére. A szervezetnek öt Fejér megyei tagja van, mindannyian a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába tartoznak. Mint Orosz Csaba parancsnok lapunknak az indulás előtt elmondta, az angliai gyakorlatra ezúttal ketten utaznak, ő és Ambrus László zászlós.

Orosz Csaba parancsnok Fotó: Ady Géza

–Tavaly volt egy dániai, illetve horvátországi gyakorlat, ezekre másik kollégák utaztak, próbálják rotálni a tagokat, hiszen a kétszáz fős egységből nem mindenki vesz részt egy-egy ilyen bevetésen, most hetvenhatan megyünk. A feladat vázát tudjuk, de a részletekkel majd kint szembesülünk, de az biztos, óriási gyakorlat lesz, hiszen ezernél is több statiszta szerepel benne. A hazai és magyar mentőszervezeteken kívül most ciprusi és olasz egységek kaptak még meghívást – részletezte az alezredes. A vasárnapig tartó gyakorlaton a tíz évvel ezelőtti londoni metrórobbantáshoz hasonló, összetett balesetet szimulálják majd, hozzávetőlegesen nyolcszáz sérült imitálásával, összesen ezerháromszáz ember részvételével. A gyakorlathelyszíne egy több négyzetkilométeres ipari övezet lesz, ahol egy elhagyatott gyárépületben – az élethű gyakorlás érdekében – egy londoni metróállomást, és a hozzá kapcsolódó alagútrendszert építenek ki a szervezők.

Gallai Péter

2016. február 29., 19:17 szerző: Gallai Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...