Dunaújváros

2014.09.18. 17:25

Baloldali önkormányzat is sikeres lehet mostanában

Dunaújváros - Hivatalosan, ajánlott levélben is kihívta polgármester - jelölti vitára Cserna Gábort Pintér Attila.

Pekarek János

A baloldali szövetség dunaújvárosi szervezeteinek (MSZP, DK, Együtt) csütörtöki sajtótájékoztatóján a szövetség polgármesterjelöltje, Pintér Attila arról beszélt, hogy a következő hetekben programjukat mutatják be. Ez alkalommal az egészségügyi, a szociális és a sportprogramjukról beszéltek. Ám, mielőtt erre sort kerített volna a polgármesterjelölt, azt mondta: kopogtatási akcióik során sokakban felmerült az a kérdés, hogy vajon jó lesz-e Dunaújvárosnak, ha a „narancsszínű" kormányzat idején „vörös" lesz a helyi önkormányzat?

Elől Pintér Attila, a baloldali szövetség polgármesterjelöltje, mögötte balról dr. Kálmán András, Utassy Éva, Mezeiné Kalász Henrietta helyi önkormányzati képviselőjelöltek. Fotó: Ónodi Zoltán

Pintér erre úgy fogalmazta meg a választ, hogy az elmúlt négy évben a „narancsszínű", azaz fideszes helyi önkormányzatnak sem sikerült semmit kilobbiznia a pártja vezette kormánytól Dunaújvárosnak. Ellenben a „vörös" Szeged önkormányzata több mint 50 milliárd forintnyi fejlesztési forrást szerzett a kormánytól. Azért történt mindez, hangsúlyozta a baloldali polgármesterjelölt, mert a dunaújvárosi fideszesek elképzelések, tervek, szaktudás nélkül próbálták irányítani a várost, ami egyenlő a kudarccal.

Egészségügyi programjukban a fő cél, hogy bővítsék a szolgáltatásokat, javítsák azok minőségét, a rendelők állapotát, és átfogó koncepció alapján terjesszék ki azt a térségre. A szociális programban valóban a rászorultság alapján osszák ki a támogatásokat! S végül átfogó sportkoncepciót akarnak alkotni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!