Dunaújváros

2014.08.13. 17:50

Továbbra is négy helyszínen dolgoznak a kivitelezők Dunaújvárosban

Dunaújváros - A belvárosi építkezéseket irányító DVN Zrt. az alábbi munkálatok zajlanak a beruházás során érintett négy helyszínen.

Szabó Szabolcs

A közelmúltban átadott körforgalom esetében jelenleg a környékbeli parkolókon dolgoznak a kivitelezők. A tervek szerint az új parkolókat a hónap végén vehetik birtokba az autósok.

Polgármesteri Hivatal C szárnyánál tovább folytatódnak a villamos és gépészeti munkálatok, a belső szakipari munkák (szárazépítés, festési munkák, lakatos munkák, hideg- és melegburkolási munkák) és egyéb belső szakági szerelések. A tetőszigetelés javítása megtörtént, az építmény beázás mentes jelentették a kivitelezők. A nyílászáró szerkezetek beépítése befejezési stádiumban van. A homlokzattisztítási munkákat pedig már befejezték. Elkezdődött a multifunkciós előadóterembe kerülő akusztikus burkolat tartószerkezetének és az álmennyezet építése.

Városháza tér és sétány: A vasbeton műtárgyépítési munkák már befejeződtek. A medence és környezetének vasbeton szerkezete elkészült. A földmunkaszintek és tükörkészítés befejezés előtt áll, ennek folytatásaként pedig a szegélyezés és térburkolások nagy ütemben haladnak. Elkészült a Korányi sorház járdája, és a Városháza előtt is részben az új térburkolaton vezet már az ideiglenes gyalogos útvonal. Játszótéri kiszolgáló épületnél folytatódnak a homlokzatburkolási munkák (oldalfalak), illetve a belső szakipari munkák befejezés előtti stádiumban vannak.

Játszótér: A játszóeszközök összeszerelése és elhelyezése a kiviteli terveknek megfelelően nagy ütemben halad. A parkolók 98 százalékban már elkészültek, de a lakosság még ezeket nem használhatja.

A beruházás irányítói ezúton is felhívják a lakosság figyelmét, hogy életbe lépett a Dunaújváros, Aranyvölgyi út Vasmű út Tanács utca körforgalmú csomópont építésének III. üteme, a forgalom ezután a már elkészült új körforgalmon keresztül zajlik majd a Tanács utcai ki-be hajtó kivételével. Kérik a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!

A Városháza tér előtti parkolók megszűntek, illetve a múzeum környéki területet egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárták és megkezdődött a környékbeli parkolók felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!