Dunaújváros

2015.06.04. 15:41

Matekverseny és sakkcsapatdöntő - dunaújvárosi diákok sikereivel

Dunaújváros - Ifjú riportalanyunk és társai tovább folytatták kiváló szereplésüket tantárgyi és sportversenyeken.

Pekarek János

Időről időre visszatérünk felfedezettjeinkhez: olyan dunaújvárosi diákokhoz, akik valamilyen kiemelkedő eredményükkel már bekerültek lapunkba. Még sosem kellett csalódnunk bennük: mindig büszkék lehettünk rájuk!

Egyikük Szmodics Levente, aki zavarbaejtően sokféle érdeklődésű, de mindenekelőtt matematikában ér el emlékezetes sikereket. Mint most is: a Bendegúz internetes levelező versenyen matematikából és angolból aranyérmesre értékelték egész évi munkáját, irodalomból pedig ezüstérmes lett. Az arany minősítések miatt részt vehetett a matek és az angol tárgyak Fehérváron rendezett megyei döntőjén: itt is első lett! Így jutott a szegedi országos döntőbe ahol (már mondani sem kell, bár holtverseny, de) maximális pontszámmal végzett az élen.

Emellett a Diákolimpia országos sakkcsapatversenyén a Dudás Máté, Kraczmajer Ákos, Lukács Anna és Levente alkotta csapat Élő-pontjaikhoz képest hat hellyel előrébb, a 12. helyen végzett!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!