Dunaújváros

2013.09.05. 06:15

Berepültek a gólyák

Tovább gyarapodik az ifjúság Dunaújvárosban, a főiskola új hallgatói a szerdán kezdődött gólyatáborral hangolnak az évkezdésre.

Gallai Péter

Négy nap alatt megtehetik az első, a közösséget összekovácsoló lépéseket azok a fiatalok, akik felvételt nyertek a Dunaújvárosi Főiskolára, és a gólyatábort sem hagyják ki.

A balekok, azaz az elsősök a DF hagyományait és szokásait már jól ismerő, felsőbb éves hallgatók segítségével betekintést nyerhetnek a campus életébe, az itt folyó munkába, na meg természetesen a főiskolai léttel együtt járó szabadságba, szórakozásba is. A tábor szerdán a regisztrációval kezdődött, majd a kollégiumi tájékoztató és tankör beosztás után zenés, táncos mulatságon lehetett bulizni a nyitónapon.Azonban a java csak mától jön, nem fognak unatkozni Dunaújváros és az intézmény új polgárai.

A felsőbb éves Franyó Miklós (balra) és Gáspár Milán is segédkezett a regisztrációnál, szerdán egész nap érkeztek a gólyák (Fotó: Ady Géza)


A sokáig mulatozó ifjaknak csütörtökön délelőtt nem sokáig tart az alvás, ugyanis nyelvi teszt írására invitálják őket. majd a tanulmányi hivatal okítja ki őket, és a különböző intézetek is tájékoztatót tartanak. A délután könnyed szórakozás lesz a főiskola belső udvarán. Pénteken a tanévnyitó ünnepség lesz a fő hivatalos esemény, délután a legendás, sörrel és borral megtámogatott campus túra várja az újoncokat, a vacsora után a táncos mulatság, mint állandóság zárja a napi kínálatot.Szombaton, aki még ereje teljében van. a HÖK tájékoztatójával kezdheti a délelőttöt, a délután viszont remek programot kínál a SOXAK vetélkedővel, ami a moziban és a főiskolán lesz. Az utolsó éjszakai buli után vasárnap hajnalban zárul a tábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!