Dunaújváros

2014.11.24. 17:51

Bolyai matekos sikerek

Dunaújváros – A Fejér megyei remek eredmény után országosan is remekeltek a dunaújvárosi diákok. Három évfolyamban is a legjobbak közé jutottak.

Körmendi Erzsébet

A Dózsa György Általános Iskola, a Móricz Zsigmond Általános Iskola, valamint a Széchenyi István Gimnázium növendékei csodálatosan menetelve jutott el az általános iskolások és a nyolcosztályos gimnazisták harmadiktól a nyolcadik évfolyamig meghirdetett Bolyai Matematikai Csapatversenyben. A Fejér megyei forduló után többen bejutottak az országos döntőben, amelyet november 22-én, szombaton rendeztek meg Budapesten.

A dunaújvárosi diákok kiválóan helytálltak a megmérettetésen és három korcsoportban, az 5., 6. és 8. évfolyamosok között a legjobb 36 közé jutottak, ami dicséretes eredmény. Az 5. osztályosok között 32. lett a Széchenyi István Gimnázium csapata: Czikle Szabina, Lukács Anna, Molnár Regina, Tóth Boróka. Felkészítő tanáraik Boldis Szandra és Johanné Dukai Klára.

A megyei döntőt nyert Móricz iskola 6. osztályosaiból álló csapat 13. helyezett lett: Czuppon Zsóka, Sári Roland, Schneider Lilla, Takács Márton. Felkészítő tanáruk: Erdélyné Braun Gabriella.

A Dózsa György Általános Iskola 8. évfolyamosai pedig a 25. helyet vívták ki maguknak: Gashi Ardián, Köller Donát, Szlavikovics Máté, Keszthelyi Zsófia. A felkészítő tanáruk Garamvölgyi Józsefné.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!