Dunaújváros

2013.07.05. 22:00

Csőcsere zajlik, eltart néhány hétig

Folytatódik a teljes vízvezetékcsere a dunaújvárosi Pincesoron. Hétfőn homokfúvással készítik elő az új csöveket.

Pekarek János

Tovább folytatódik a Pincesori teljes vízvezetékcsere: ez a jó hír. A rossz hír, hogy a munka még eltart néhány hétig – de azután remélhetően legalább ötven évig nem lesz szükség itt hasonlóra. Hiszen a közelmúltban kétszer egymás után is eltört, végletesen elhasználódott vízvezeték több mint ötven éve került a földbe, ám közel sem olyan gondos előkészítés után, mint ami az új, négyszáz milliméter átmérőjű, tizenkét méteres darabokból álló csövekre vár. A munka következő fázisa hétfőn ugyanis homokfúvással folytatódik!

Zajlik a csővezeték cseréje Dunaújvárosban a Pincesoron: az elöregedett csövek helyett újakat helyeznek el.

Javában zajlik a vízvezeték felújítása a Pincesoron. Pénteken délutánra már feltárták az eltört csővezetéket az utca teljes hosszában, és a munkagödörből kiemelték a jelek szerint teljesen elhasználódott és tönkrement, ötven évvel ezelőtt elhelyezett csöveket.

 

 

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. szakemberei már a képünkön is látható új csővezeték elemeit szállították a helyszínre. A négyszáz milliméter átmérőjű, tizenkétméteres darabokban szállított csövek veszik át a régi vezeték helyét.

Mint ismeretes, A Pincesor a közelmúltban több mint három hónapon át le volt zárva, mivel az úttest alatt húzódó víznyomócső eltört.

A csővezeték kijavítása után az úttestet is helyre kellett állítani. Ezután a csővezetéket ideiglenesen kikapcsolták a rendszerből ám egy csőtörés miatt ezt a vezetéket is üzembe kellett állítani. Ám az elöregedett vezeték nem bírta a terhelést, és ismét eltörött: majdnem pontosan ugyanott, ahol az előbbi esetben. A vízmű és az önkormányzat ezután úgy döntött, hogy teljes egészében kicserélik az elöregedett vízvezetéket a Pincesoron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!