Dunaújváros

2016.12.08. 17:25

25 éve írtuk - Csődöt mond? Nem?

Dunaújváros - Csak pletyka, hogy a MOMERT csődbe megy, mondta az igazgató. A LÉSZ színeváltozása: képviselet.

Pekarek János

Már a nyár óta rebesgetik, hogy a fonoda után a MOMERT, vagyis az óragyár jelent másodiknak csődöt Dunaújvárosban - írta címlapján elődünk, A Hírlap huszonöt évvel ezelőtt, 1991. december 10-én. - Az igazgató, Urbán László azonban pusztán pletykának tartja a híresztelések nagy részét. Szerinte, mivel az emberek állandó feszültségben élnek, felnagyítják a problémákat.

Ezentúl nem csak a lakásbérlők (mivel ők már jórészt tulajdonossá váltak), hanem a lakosság érdekvédelmét kívánja képviselni a LÉSZ, a Lakásbérlők Érdekvédelmi Szövetsége. A változást Deimel János, a vezetőség egyik tagja jelentette be a szombati nagygyűlésen, amelyen a vártnál kevesebben vettek részt. Volt, aki úgy vélte, hogy az emberek belefáradtak a meddő panaszkodásba.

Bejegyezte a cégbíróság a Dunaújváros és környéke 04 alapítványt, amelynek célja, hogy korszerű, könnyen kezelhető, életmentő eszközökkel gyarapítsa a mentőkocsik felszerelését.

Egy szociálisan leépült nemzettel nem lehet kilábalni a mai magyar társadalmat jellemző válságból - hangzott el Siófokon, a családsegítők első országos konferenciáján. Egyértelművé vált, hogy a családsegítő központok feladatát semmilyen más intézmény vagy hivatal nem tudja ellátni - mondta dr. Gábor Bertalanné, a dunaújvárosi központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!