Dunaújváros

2016.05.18. 12:30

Délvidéki kiránduláson jártak a dózsás diákok

Dunaújváros - Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomába eredtek a Dózsa iskola tanulói Horvátországban.

Agárdy-Kovács Anita

A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola negyven hetedik osztályos diákja és négy pedagógusa nemrégiben Horvátország magyar lakta területén töltött el négy felejthetetlen napot.

Csoportkép Kiskőszegen, ahonnan csodaszép a kilátás

A horvátországi első helyszínen, a magyar-horvát vegyes lakosságú Kiskőszegen a diákok a Bán-hegyről csodálhatták meg a Dunát és a máig vitatott horvát-szerb határt. Ezt követően egymást érték a programok: a csapat ellátogatott Laskó településre, ahol könyvadományt adtak át a magyar tannyelvű általános iskolának. Természetesen ismerkedésre is volt lehetőség - a nebulók meséltek egymásnak iskolájukról, szűkebb hazájukról, városaikról. A következő napokban többek között Eszéken, Zágrábban, Opatijában és Rijekában kirándultak a dózsások. Utolsó nap Felsőzrínyifalván megkoszorúzták a Zrínyi-obeliszket, majd az erdőben kirándulva felkeresték Zrínyi Miklós vadászbalesetének helyszínét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!