Dunaújváros

2015.09.08. 15:14

Devizahiteleseknek igyekeznek segíteni

Dunaújváros - Hosszú János, a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke saját gondja miatt ismerkedett meg a devizahiteleseket segítő irodával.

Körmendi Erzsébet

Hosszú János azt mondta a keddi sajtótájékoztatón, hogy nagyon sok szakembert megkeresett helyben, ajánlottak neki pesti szakértőket, de nem jutottak előbbre. Így ismerkedett meg a székesfehérvári Devizaszerződés-kezelő Iroda vezetőjével, annak ügyvédjével, akiket sajtótájékoztatón mutatott be a helyi média képviselőinek. A Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ugyanis helyiséget biztosít mindazoknak, akik segítséget kérnek az irodától. Az elnök azért tartja ezt fontosnak, mert legalább egymillió ember van/lesz, akinek gondja lehet a devizahitel-szerződéssel.

Törteli Zoltán, a Devizaszerződés-kezelő Iroda szakmai igazgatója azt hangsúlyozta, hogy mindenre van megoldás, csak meg kell találni. A legrosszabb, amit tehet az ügyfél az, ha homokba dugja a fejét, nem tesz semmit. Beszélt a végtörlesztésről, az árfolyamgátról, a forintosításról és a magáncsődről, a közüzemi tartozások veszélyeiről. Majd dr. Várhelyi Tamás ügyvéd folytatta azzal, hogy a peres eljárás végkimenetelét garantálni nem lehet. Ám az biztos: ha otthon marad a devizahiteles és nem csinál semmit, akkor kifizeti, amit a bank kér tőle. Viszont ha megkockáztatja a pereskedést, akkor legrosszabb esetben is csak azt veszíti el. Az ügyvéd azt is hangsúlyozta: a legrosszabb ügyfélmagatartás, ha valaki nem veszi át a hivatalos leveleket a postán, vagy olvasatlanul teszik azokat a többi közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!