Dunaújváros

2014.11.18. 18:40

Dózsás sikerek - Ahol versenyeztek, ott győztek is...

Dunaújváros - Ha valami jól megy, akkor az jól megy! A Dózsa György Általános Iskola sikereit olvasni is elég...

Pekarek János

Egészen elképesztő sikersorozatot mondhat magáénak a Dózsa György Általános Iskola! Az intézmény részese a nemzetközi eTwinning (nagyjából: internetes oktatási rendszer) programnak. Tanulóik, a 6.a és a 8.c osztály diákjai az őszi országos projektversenyen 2. helyezést értek el, és az Europe-so many faces projektjük elnyerte az Európai Minősített eTwinning Projekt címet!

A program két vezető pedagógusa Makkos Erika és Pavlicsek Csilla.

A sikersorozat a matematika területén folytatódott. Októberben zajlottak a Bolyai matematikai csapatverseny fordulói, ahol a Dózsa két csapata is a díjazottak közé került. A 7.b osztály osztály tanulóiból álló Kettő Plusz Egy csapat (Molnár Csenge, Molnár Lina, Csehi Levente, Lengyel Ákos) megyei 4. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Tóth Györgyné. A 8. osztályosokból álló Mazsi csapat a megyei döntőben 1. helyezett lett! Így megyénket ők képviselik az országos versenyben. A csapat tagjai: Gashi Ardián, Köller Donát, Keszthelyi Zsófia, Szlavikovics Máté, felkészítő tanáruk Garamvölgyi Józsefné

A Bolyai-verseny győztes csapata: Köller Donát, Keszthelyi Zsófia, Szlavikovics Máté, Gashi Adrián. A Dózsások a hetekben hihetetlen sikersorozatot produkáltak, nem csak matekban! Fotó: Amatőr

A Bánkiban rendezték azt a természettudományi versenyt, amin a Dózsások a tankerületben az első helyet nyerték: ők Fekete Sára, Köller Donát és Novák Bence. Felkészítő tanáruk Garamvölgyi Józsefné és Móró Józsefné.

A Petőfi iskolában is természettudományokban vetélkedtek. A győztes Dózsások: Fekete Sára, Molnár Csenge és Köller Donát. Tanáraik: Csapó Mária, Garamvölgyi Józsefné és Móró Józsefné. A Kereskedelmi középiskolában rendezett komplex műveltségi vetélkedőn is a Dózsa iskola győzött: Farkas Dóra Anna, Szopori Éva, Sárvári Regina, Szabó Dávid voltak a csapattagok. Tanáruk Csibyné Vajda Tímea.

 

E cikkünket egészíti ki Szmodics László tanár úr, aki összegyűjtötte minden, dunaújvárosi iskoláscsapat eredményét, amely csapatok szép sikereket értek el a Bolyai Matematikai Csapatverseny 2014. évi Fejér megyei döntőjében.

Nos, a tanár úrnak nem volt könnyű dolga: olyan sokan szerepeltek jól! A 4. osztályosok versenyében 2. helyezést szereztek a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai: Szemenyei Levente, Göblyös Bence, Kiss Benedek, Molnár Anna. Felkészítő tanáruk: Móricz Károlyné. A 7. és a 10. helyet is az iskola csapatai nyerték el.

Az 5. osztályosok között első lett a Széchenyi István Gimnázium csapata: Czikle Szabina, Lukács Anna, Molnár Regina, Tóth Boróka. Felkészítő tanáraik Boldis Szandra és Johanné Dukai Klára. Ez a kisgimnazistákból álló csapat részt vesz a november 22-i országos döntőn, Budapesten: drukkolunk nekik! Sikerüket hatvan (!) csapat között érték el. A Móricz iskola csapata ebben a korosztályban 8. lett.

Ugyancsak győzött és döntőbe jutott a Móricz iskola 6. osztályosaiból álló csapat: Czuppon Zsóka, Sári Roland, Schneider Lilla, Takács Márton. Felkészítő tanáruk: Erdélyné Braun Gabriella. Ebben a korosztályban 3. lett a Széchenyi gimnázium csapata:Hosnyánszky Noémi, Kormos Balázs, Losonczi Lilla, Szmodics Levente. Tanáraik: Polányiné Boldog Katalin, Heltai Éva.

A 7. osztályosok között 2. lett a Móricz csapata: Gattyán Bence, Gyimesi Norbert, Osváth Szabolcs, Sztankovics Soma. Felkészítő tanáruk Orbánné Bodonyi Gyöngyi.

A Széchenyi gimnázium hetedikesei is jól szerepeltek: ők 3. helyezést szereztek. A csapat: Bánhegyi Barnabás, Glocz Ádám, Györki Máté, Tomanóczy Bálint. Felkészítő tanáruk Johanné Dukai Klára.


Takács Márton, Sári Roland, Czuppon Zsóka, Schneider Lilla, a Móricz kiváló matematikusai, akik versenyt is nyertek           Fotó: A. G.

Tartozunk egy fényképpel a városi általános iskolások illetve a nyolcosztályos gimnazisták által produkált elképesztő sikersorozatról szóló cikkünkhöz. Sajnos, minden egyes, kiváló eredményt elért csapatról nem tudunk képet közölni, hely hiányában de a Móricz Zsigmond Általános Iskola 6. osztályosaiból alakult csapat, amely az ötödikes Széchenyisekhez és a nyolcadikos Dózsásokhoz hasonlóan első helyezést ért el a Bolyai Matematikai Verseny megyei döntőjén, méltán szerepel itt. A négy kiváló, döntőbe jutott versenyző felkészítő tanára Erdélyné Braun Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!