Dunaújváros

2016.03.23. 16:50

Dunaújváros kenyere: minden eladott darabból 50 forint jó célt szolgál

Dunaújváros - Szerdán hivatalosan is bejelentették: elkészült Dunaújváros kenyere, péntektől kereshetik a polcokon. Minden kenyér után 50 forintot jó cél érdekében ajánlott fel a pékség.

Körmendi Erzsébet

Mórocz Erika, a dunaújvárosi Tourinform iroda ügyvezető igazgatója, Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvető igazgatója, Pálvölgyi Tamás termelésvezető és Baka Zsanett irodavezető mutatta be Dunaújváros kenyerét a média helyi képviselőinek. Mórocz Erika elmondta: a pékség kereste meg Cserna Gábor polgármestert a javaslattal, hogy városunknak legyen saját kenyere, amely egyben jó ügyet is szolgál. A látványra vonzó, rusztikus kivitelű, 75 dekás, burgonyás vekni saját fejlesztésű terméke a pékségnek, és minden eladott darabjának az árából 50 forintot felajánlottak jótékony célra.

Lissák Kálmán, Pálvölgyi Tamás, Baka Zsanett és Mórocz Erika mutatta városunk kenyerét

Negyedévente kiválasztják az aktuálisan támogatandó intézményt, szervezetet, közösséget, amelynek neve mindig szerepel majd a plakátokon, hogy aki megvásárolja Dunaújváros impozáns szalaggal megjelölt kenyerét, az tudja, kit támogat vele, hangsúlyozta Lissák Kálmán. Első alkalommal a kiváló esélyegyenlőségi munkát végző Jószolgálati Otthon Közalapítvány neve került fel a plakátra. Az ügyvezető és a dolgozók büszkék a kezdeményezésre, remélik, jó benyomást kelt majd a város kenyerének ízvilága. Pálvölgyi Tamás magáról a termékről mondott néhány szót: eddig is volt burgonyásuk, ám ezt a mostanit kimondottan e célra fejlesztették ki, és a 75 dekás mérete miatt a szerényebb jövedelműek is meg tudják vásárolni, áldozhatnak vele a jó ügyért. A nagysága, a formája, a szalag vonzóvá teszi, és a szakember szerint megtalálták azt a kenyeret, ami több napig friss marad. Erről bárki meggyőződhet holnaptól, kipróbálhatja, passzol-e az íze a húsvéti sonkáéhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!