Dunaújváros

2015.06.22. 14:55

Dunaújvárosban lesz idén a Megyenap

Dunaújváros - Dunaújváros önkormányzata lesz a házigazdája az idei Megyenapnak. A programok június 27-én lesznek a városházánál.

Körmendi Erzsébet

A Fejér Megyei Önkormányzat minden évben más helyszínt választ az általa szervezett Megyenapnak, amely a hagyomány, érték, minőség jegyében telik. A program június 27-én, jövő szombaton 9 órakor kezdődik Dunaújváros polgármesteri hivatalában, és várhatóan este hat óráig tart. A nyitó ünnepségen adják át a megyei önkormányzat kitüntető címeit, díjait az arra érdemesítetteknek a városháza C-épületének rendezvénytermében.

A megyenapi ünnepi műsorban közreműködik a Dunaújvárosi Vegyeskar, valamint a Vasas Táncegyüttes.

A nép- és iparművészeti kiállítás megnyitója 11 órakor lesz. A tárlaton a Fejér Megye Nép- és Iparművésze 2015 című pályázat anyagaiból láthatnak válogatást. A Fejér Értékek Iránytűje Program kezdése 13 óra, ennek keretében lesz az előbb említett művészeti pályázat eredményhirdetése. Utána Farkas Lajos, az Intercisa igazgatója bemutatja a Fejér Megyei Értéktárba bekerült 12 értéket.

Fakultatív programként kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, térzene, továbbá termék és kézműves vásár szerepel a kínálatban.

Dr. Molnár Krisztián  a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Fotó: FMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!