Dunaújváros

2016.09.22. 21:16

Egy nap autómentesen - Városi rendezvény kicsiknek és nagyoknak

Dunaújváros - Elsősorban a kicsiknek rendeztek Autómentes Napot a Vasvári iskola előtti téren és a Petőfi ligetben csütörtökön.

Balla Tibor

A rendezvény szervezői között ott van a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály, a Dunaújvárosi Egyetem, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egyaránt, hiszen a rendezvény céljai közt ott van, hogy a közlekedésben is környezettudatos gondolkodásra sarkallják a jövő nemzedékét.

A legkisebbeknek „Közlekedj ÖKOsan!”címmel óvodás aszfaltrajz versenyt hirdettek, és egy környezetbarát közlekedéssel kapcsolatos pályát építettek. Miután mindenkit arra kértek, hogy lehetőleg kerékpárral érkezzen, bárki kipróbálhatta a kerékpáros ügyességi pályát. A nagyobbakat várta a környezetvédelmi totó, amelynek helyes kitöltőire ajándék várt. A színház mögött egy meglehetősen nehéz kerékpáros akadálypályát is építettek.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is kivonult természetesen, ők a balesetmegelőzéssel kapcsolatos bemutatót tartottak, és kerékpárosoknak szóló KRESZ tesztet is hoztak magukkal, ami a nagyoknál igencsak népszerű volt. A Városi Mobilitási Terv lakossági kérdőívének kitöltői között egy városi rollert sorsoltak ki.

A Dunaújvárosi Egyetem is kitelepült. Náluk elektromos autó, crossmotor és airwheel volt nemcsak látható, de kipróbálható is a kvízjáték mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!