Dunaújváros

2015.04.29. 15:08

Egymillió forintos adományt adtak át a kórház gyerekosztályán

Dunaújváros – Újabb jelentős értékű adománnyal gazdagodott csütörtökön a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya. Ezúttal egymillió forint értékű műszert sikerült vásárolni a nemes célt támogatók jóvoltából.

Gallai Péter

Az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület képviseletében nem először, egészen pontosan negyedszer érkezett már a dunaújvárosi kórházba Nagy István elnök. Az egyesület a kórházakban kifejezetten a csecsemő- és gyermekosztályokat, illetve a koraszülött osztályokat segítik. Emellett mentőállomásokat, gyermekotthonokat is támogatnak adományaikkal.

Az elnök tavaly például egy kétmillió forintos inkubátort adott át a támogatók jelenlétében, s már akkor rögzítették a gyermekosztály vezetőjével, dr. Sipos Edith főorvossal, hogy a következő berendezés amire szükségük lenne, az egy verejték analizátor, az egymillió forintos műszerrel még nem rendelkeznek.

Markovics László (balra), Szenczi Attila, dr. Sipos Edith főorvos, Nagy István az egyesület elnöke, valamint Roy Katalin. Fotó: Ady Géza

Ez az állapot egészen csütörtökig tartott, amikor Nagy István az újabb nemes célt segítő cégek képviselőivel érkezett az intézménybe, ahol Sipos doktornő már régi ismerősként köszöntötte.

– Az egyesület ezúton is szeretné megköszönni az adományozók hozzáállását és a bizalmat.

Dr. Sipos Edith az osztály dolgozói és a kis betegek nevében hálásan köszönte az adományt: – Már évekre nyúlik vissza kiváló kapcsolatunk az egyesülettel, ami remélem, a továbbiakban is folytatódik. Egy olyan diagnosztikai műszerrel gazdagodtunk most, ami a verejték vizsgálatán keresztül viszonylag komoly betegséget tud igazolni.

Az esemény végén megtudtuk azt is, hogy a „kívánságlistán" a következő egy infúziós pumpa és egy pulzoximéter. Ezek értéke szintén egymillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!