Dunaújváros

2013.09.02. 06:41

Életszerű szituációk, felkészült lövészek

Életszerű, szituációs pisztolylövészversenyt rendeztek szombaton a dunaújvárosi lövészklubban.

Pekarek János

Lövészversenyt rendezett a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület – de sokkal izgalmasabbat, mint hogy egyhelyben állva, vagy fekve fekete-fehér körös lőlapokra pufogtassanak! Ez úgynevezett szituációs lövészverseny volt. Mégpedig a verseny rendezői (Szűcs László klubelnök és Gazda Gábor szakosztályvezető) olyan szituációkat teremtettek a három, előre berendezett pályán, piros célokat felállítva, amelyeket tilos volt eltalálni, lőirányokat kitakarva, hogy csak igen nehezen, lőhelyzeteket váltogatva lehetett eltalálni egy-egy, különböző nagyságú célt. Időre!

Szűcs László klubelnök a tiltott és a szabad célok között...

 

Szabó Sándor lövés közben: ő nyerte meg a szituációs versenyt (Fotó: Vohlmann György)


Nem is nagyon kedvelte a nyolc versenyző emiatt a két szervezőt – de ez csak amolyan baráti durcásság volt természetesen. Ami nem segített túl sokat a pisztolylövészeknek. De hát az életben is hasonló szituációkkal találkozni – ha ne adj´ Isten... A versenyt Szabó Sándor nyerte, Erdélyi Gábor és Gerháth Zoltán előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!