Dunaújváros

2017.06.13. 17:55

Elragadni a botját - Diákigazgató-választást tartanak

DUNAÚJVÁROS Diákigazgató-választást tartanak a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A 8/a osztályt Csontos Alex képviseli. Nem hétköznapi kampányt folytat.

Balla Tibor

Addig még teljesen átlagos a program, hogy minden osztály egy totót oldott meg, átlagosnak tekinthető a foci, a kosárlabda, a röplabda, a floorball, az viszont már kevésbé, hogy eredeti, működőképes rabszállító autó állt tegnap az iskola udvarán, az meg aztán végképp nem, hogy rekorddöntésre készültek.

Lencsés Sándor adta meg sípjával a jelet Fotó: Zs. E.

Alex elmondta, a család jóbarátja a Solti Bikák kötélhúzócsapat alapembere, Lencsés Sándor. Ő mesélt neki arról, hogy olyan rekord is létezik, hogy bothúzás, sőt, az erős emberek sportjából nemzetközi bajnokságokat is rendeznek. Az eredeti megmérettetés lényege, hogy egy rövid botot kell megragadnia a két, egymással szemben a lábaival egy deszkának támaszkodó versenyzőnek, majd a sípszó után ezt a botot kell megszerezniük a másiktól, vagy pedig áthúzniuk ellenfelüket a köztük lévő deszkán. Egy-egy összecsapás két győzelemig tart.

Mivel az iskolában rengeteg botot találtak, úgy gondolták, megdöntik a magyar rekordot, ami 76 párt jelent. Úgy határoztak, hogy az iskolában 80 párral felülírják a hivatalos rekordot. Tegnap a nagyszünetben segítségükre volt Lencsés Sándor mellett Vincze Péter is, amikor az iskola udvarán egymásnak feszültek az izmok a sípszóra. Alex jelezte, bár nem hivatalosan, de tegnap megdőlt az eddigi rekord.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!