Dunaújváros

2016.09.19. 06:50

Erdélyben kirándultak - A Lorántffy iskola diákjai és a biogazdálkodás

Idén harmadik alkalommal nyert pályázatot a Lorántffy iskola, és utaztak a tanulók a határainkon túlra - határtalanul. Ők hozták el a Kallós gyűjtemény egy részét a múzeumba.

Balla Tibor

A DSzC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai mindhárom alkalommal erdélyi tájakon jártak. A két pályázó tanár, Marczona Tamásné és Verasztóné Zsiga Orsolya egy biogazdálkodással foglalatoskodó iskolával, a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány Szakiskolájával vette fel a kapcsolatot - tudtuk meg Rohonczi Istvánnétól, aki a művészeti csoport kísérőjeként vett részt a kiránduláson.

Nagyváradon megkeresték Lorántffy Zsuzsanna bronzszobrát
Fotó: Rohonczi Istvánné

A 33 diák számára nagy élmény volt az Erdélyi medencében, a Válaszúton, a Mezőség tájegységben tett kirándulás. Többek közt bejárták a Kallós Zoltán Múzeumot, a Bonchidai Bánffy kastélyt, amit az erdélyi Schönbrunnak is hívnak. A divatstílus-tervezők a pályázat célkitűzése szerint egy albumot állítanak össze, amiben az ottani gyom- és gyógynövények szerepelnek majd leírással, fotókkal és rajzokkal együtt. Nagyváradon megkoszorúzták az iskola névadójának, Lorántffy Zsuzsannának nemrég felállított egész alakos szobrát is.

Május végén a mezőgazdasági szakiskola tanulói viszonozzák a látogatást, akkor ők jönnek Dunaújvárosba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!