Dunaújváros

2014.12.30. 21:05

Ez történt 2014-ben: velünk

Dunaújváros - Újabb eseményeket veszünk elő, amelyek lapunk elmúlt évét jellemzik, s mi is örültünk ezeknek.

Pekarek János

Esőverte búcsú: az idei ballagók esernyők alatt voltak kénytelenek búcsút venni alma materüktől a Kerekedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában.

Megyei rendőr- és tűzoltónapot rendeztek a Dózsa mozi előtti téren. Az eseményen részt vett többek között dr. Varga Péter megyei rendőr-főkapitány, Magosi Lajos, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Gála- és zenemaraton: átadták a Sándor Frigyes Díjakat. Németh Mihályné és Burkovics Márton lettek a kitüntetettek.

Aláírták a kohófelújításról szóló fővállalkozói szerződést: a tervek szerint június 3-án elkezdődik a munka. A fővállalkozó a szlovák nemzetiségű, kassai székhelyű, Termostrav-Mráz s.r.o vállalkozás lett. Az I. számú kohót 2013. január 20-án állították le. A cég szerint ez a megállapodás azt is jelenti, hogy fennmarad a folyékony (azaz: alapanyaggyártó) fázis a vasműben.

Archív képünkön Horváthné Linszki Edit kínálja a húsfinomságokat a városi piacon

Vásárlás húsvét előtt: sódarok és füstölt termékek a piacon, szólt tudósításunk a helyzetről. Jó volt a felhozatal.

Nagyszabású és lelkes elsősegélynyújtó versenyt rendezett a Vöröskereszt a Dózsa mozinál. Kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben megtanítása, és a humanitárius szemléletmód megtanítása.

Mindenki megvédheti magát: vadászokat, sportolókat, természetjárókat is ellát a város military boltja. Egyelőre nem vadászok, hanem önvédelmi fegyverek után érdeklődők, sportolók adják egymásnak a kilincset. Engedéllyel tartható és viselhető gáz- és riasztó fegyvereket is lehet ott vásárolni.

Emléktáblát avattak a néhai Barátság úti Általános Iskolának, amelynek helyén áruházat építettek a 2000-res években.

Elkezdték az erdei tornapálya újjáépítését: iskolások, tűzoltók, önkéntesek láttak munkához annak érdekében, hogy újra sportolásra alkalmas létesítmény legyen az erdőben.

A Móricz és a Dózsa iskolákban tanuló három diák öregbítette városunk hírnevét egy hittanversenyen. Pocsai Ági, Körösztös Melinda és Sárcári Regina hatodik helyet szerzett a hajdúdorogi görög katolikus gimnáziumban.

Elkelne mifelénk is az öntözés a földeken. Éppen beleesünk az Adony-Cece-Előszállás aszályos zónába. Egy öntözőrendszerrel akár a duplájára is lehetne növelni a város környéki termésátlagokat, Szakemberek szerint öntözéssel kellene pótolni a talajból hiányzó csapadékmennyiséget. Valamikor működött is egy hatkilométeres öntözővízvezeték, Előszállástól Nagyvenyimig, a vasmű vízkivételi művét használva.

Visszakapjuk a tűzoltóság emelőkosaras járművét, amelyet ideiglenesen Székefehérvárra vittek, mivel az ottani járművet javítani kellett. A probléma időközben megoldódott, ezért az emelőkosaras járművet visszavezényelték Újvárosba.

Kezdődik a Római városrészi fejlesztés: amelyvisszanyeri régi vonzerejét. Szociális városrekonstrukció indult.

Újra NB-I-es lett a dunaújvárosi futball: a DPASE Tatabányán elért magabiztos győzelmével az utolsó bajnoki forduló eredményétől függetlenül felkerült a bajnokság első osztályába.

A járda a gyalogosoké! A városi rendőrkapitányság akciót indított a járdán közlekedő kerékpárosokkal szemben. Napi szintű konfliktust jelentenek a járdán biciklizők.

Szünidei túra: műtárgyak között. Általános iskolások tettek túrát a Múzeumok Éjszakája című rendezvénysorozat alkalmából a Kortárs Művészeti Intézetben.

Találkozások ördögeinkkel: ifjabb Csapó Ferenc tartott könyvbemutatót, amelyen elmondta: hogyan lehet szabadulni kábítószereinktől. Nehezen!

Ismét a hagyományos időpontban: júniusban, és a hagyományos helyszínen: a Duna-parton rendezték meg a XXXVIII. Vasasnapot. Szerkesztőségünk elismerő oklevelet kapott a Vasas Szakszervezettől.

DUDIK: teljes sikert aratott a Dunaújvárosi Diákköztársaság fesztiválja, újra!

Németh György egykori üzemvezető az öntőzőfürt megmaradt létesítményénél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!