Dunaújváros

2014.08.10. 15:35

Az egyiknek kacat, a másiknak kincs - jótékonysági börzén válogathattak a szülők

Dunaújváros - Gyermekruhák, játékok, könyvek közül válogathattak a szülők a szombati jótékonysági börzén, ami játékkal és sportágválasztóval volt egybekötve. Iskolára, óvodára, bölcsődére felkészülés - együtt.

Körmendi Erzsébet

Roskadoztak az asztalok a kinőtt gyermekruhák, játékok, könyvek alatt szombaton délelőtt a Petőfi iskola hosszú hídjának mindként oldalán. Az árusító szülők számára jó lehetőség volt a börze, hogy megszabaduljanak az otthon feleslegessé vált holmiktól, azok árából egy kis pénzre tegyenek szert, amiből újakat vásárolhatnak a saját gyermeküknek. A vásároló szülők pedig azért jártak jól, mert olcsón hozzájutottak mindahhoz, amire szükség van. Gillich Alettától pedig felvilágosítást kaptak az úszásoktatásról, vízlabda edzésről, sportolási lehetőségekről.

Kisgyermekes szülők kínálták az otthon már feleslegessé vált holmikat szülőtársaiknak a szombati jótékonysági börzén. Jó lehetőség volt: ami egyiknek kacat az a másiknak érték, amihez olcsón hozzájuthatott. A sportolási lehetőségről is tájékozódhattak a szülők.

Gillich Alettával beszélget Kálmán László az úszásról, vízilabdázási lehetőségekről, mellette a kisfia, Kevin (Fotó: Ónodi Zoltán)

- Jótékonysági a börze. Jó volna, ha ingyen, vagy kedvezményesen jutnék hozzá helyiséghez, de eddig nem ment. Asztalpénzt szedek, amiből kifizetem a bérleti díjat, a maradékot pedig jótékonysági célokra fordítom. Most például a Dózsa iskola kerítését szeretnénk lefesteni, a munkához vásárolok ecseteket, smirglit, és ami szükséges. A festéket egy nagy gyártó cégtől kaptuk. Várjuk majd az önkénteseket, mert iszonyú hosszú az iskola kerítése, sok lesz a munka - mondta Nagyné Berta Zsanett szervező.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!