Dunaújváros

2014.06.19. 16:10

A Pannon Oktatási Központban is zajlanak a szóbeli vizsgák

Dunaújváros - Ugyanolyan rendszerben, de többségében más célok miatt érettségiznek a tanulók a városi magángimnáziumban.

Gallai Péter

Csütörtökön délelőtt a Pannon Oktatási Központban két bizottság előtt szóbeliztek a diákok, a középszintű vizsgák egészen jövő héten péntekig tartanak az iskolában. Mint Borgulya Zoltán igazgató kérdésünkre elmondta: az érettségi rendszere, szabálya értelemszerűen megegyezik az állami iskolákéval.

Imre Diána húzza ki tételét a tegnap délelőtti szóbeli vizsgán (Fotó: Ónodi Zoltán)

- Idén már volt két nappali rendszerben tanuló maturálóink, a tizenegyedikes diákok előrehozott vizsgát tettek, a felnőttképzésben tanulók pedig közel kétszázan vannak, akik két hétig adnak számot tudásukról. Míg előbbiek esetében a felsőoktatási felvételi az elsődleges cél, addig utóbbiak többsége a munkahely megtartása, vagy az előírt képesítési szint miatt teszi le az érettségit. Persze itt is vannak olyanok, akik még tovább lépve, felsőfokú tanfolyamot, vagy akár főiskolai és egyetemi képzést szeretnének folytatni, aminek ugye alapja ennek a vizsgának a sikeres, és minél magasabb százalékú teljesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!