Dunaújváros

2013.06.14. 05:48

Fiatal alkotók bemutatkozása

A Múzeumok Éjszakáján tehetséges fiatal alkotók sora hozza el alkotásait a Kortársba.

Szabó Szabolcs

A Múzeumok Éjszakája dunaújvárosi programjai közé illesztette új kiállításának megnyitóját a Kortárs Művészeti Intézet. A házban ezúttal fiatal és tehetséges alkotók sora mutatkozik majd be a helyi közönségnek. A június 22-én, szombaton este hat órakor nyíló „Empire P” című tárlaton a közelmúltban a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékén végzett fiatal festőművészek alkotásait tárja az érdeklődők elé.

Szoboszlai János, a Kortárs művészeti vezetője (Fotó: Vohlmann György)



A kiállító művészek: Bajkó Dániel, Debreczeni Imre, Galambos Áron, Kaliczka Patrícia, Kis Róka Csaba, Kiss Gábor Attila, Kovács Kitti, Kristóf Gábor, Pinczés József, Pintér Dia, Pintér Gábor és Szakszon Imre. A tárlat kurátora Kósa Lajos, a tanszék vezetője a következőket mondta el az izgalmasnak ígérkező kiállításról: – Itt tartunk most. Ez a kiállítás azt a feladatot tűzte ki maga elé célul, hogy feltérképezze e fiatal generáció törekvéseinek egy részét, regisztrálja a jelenlegi helyzetet, tudatosítsa a közönségben, hogy lényegileg szubkulturális létezésre kárhoztatva ugyan, de él, és dolgozik a magyar festők új nemzedéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!