Dunaújváros

2014.12.07. 20:35

Főiskola: leendő hallgatókra várva

A Tudományos Hét után ismét a középiskolásokat várta hagyományos szakmai-kutatói nyílt napjára szombaton a főiskola.

Szabó Szabolcs

Alig múlt el a számos középiskolást megmozgató Tudományos Hét a Dunaújvárosi Főiskolán, a mögöttünk hagyott szombaton délelőtt ismét kutatói, szakmai nyílt napra várták a leendő hallgatókat és az érdeklődő szülőket.

A már megszokott mentrend szerint a diákok megismerkedhettek az intézmény képzési kínálatával, a hallgatói lét mindennapjaival és a campus intézményeivel is. Az utóbbi évekhez hasonlóan a sikeres hallgatótoborzásra a következő hetekben és hónapokban is szükség lesz, hiszen lassan kezdődik a hagyományos felvételi szakasz hajrája.

A hazai felsőoktatás egészével kapcsolatos hír, hogy a napokban elfogadta a – már lapunkban is több ízben tárgyalt – felsőoktatási stratégiát a Felsőoktatási Kerekasztal. A dokumentum várhatóan december közepén kerülhet a kormány elé – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca által kiadott közlemény szerint: A következő tizenöt évre vonatkozó stratégia véglegesítését széles körű társadalmi és szakmai egyeztetés előzte meg. Az elmúlt hónapokban a felsőoktatási intézmények, a hazai vállalatok, a kamara és minden, felsőoktatásban érintett szervezet vezetője eljuttatta javaslatát a tárcához, amelyek nagy része bekerült a koncepcióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!