Dunaújváros

2014.07.10. 19:45

Fokozatosan adják majd át az elkészült épületeket, köztereket Dunaújvárosban

Dunaújváros - Két héten belül átadhatják a forgalomnak az új belvárosi körforgalmi csomópontot.

Szabó Szabolcs

- Jelenleg a belső munkálatok folynak az épületben, bízunk benne, hogy hamarosan elkészülnek a munkákkal a kivitelezők - vezette fel a csütörtöki sajtónyílvános bejárást a városháza C -jelzésű épülete előtt a Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Sági Péter.

A városközpont rehabilitációs program keretében szinte teljesen újjáalakuló épületet az eredeti menetrend szerint május végén kellett volna átadni a kivitelezőknek, ám mint Sági megemlítette, sajnos sok, előre nem tervezhető akadállyal kellett megküzdeniük. Az eredeti épület statikai terveiben számos pontatlanság szerepelt, amelyek a mostani munkálatokat is befolyásolták.

A városi közlekedés szempontjából kulcsfontosságú, hogy mikor készül el a belvárosi körforgalmi csomópont. Lapunk csütörtöki számában olvashatták, hogy jelenleg a kivitelezőknek a szükséges földmunkák mellett a szegélyezés, az ágyazat, valamint útalapbeton készítése ad feladatot. A második ütemre tervezett útalapbeton a jövő hé-ten készülhet el, utána teríthetik majd az aszfaltréteget.

Járókelők helyett egyelőre a munkagépeké a Városháza tér

Az eredetileg tervezett átadási dátumhoz képest itt is csúszásban vannak a kivitelezők. Mint kiderült, főként azért, mert a közlekedési lámpák áthelyezését a vártnál később végezték el az illetékesek. Sági elmondta, a két héten belül várhatóan elkészül a körforgó és még a hivatalos átadás előtt megnyitják a forgalom előtt a csomópontot.

Az ütemtervnek megfelelően halad azonban a Városháza tér átépítése. Itt már elkészült a szökőkút medencéje is. A DH kérdésére Sági elmondta naponta átlagosan 150-200 szakember dolgozik az építkezéseken, a kivitelezési munkák több mint kilencven százalékát pedig dunaújvárosi, illetve városkörnyéki cégek végzik. A beruházást folyamatosan ellenőrzik az illetékes hatóságok. A munkaügyi és az építésügyi hatóság munkatársai is többször ellenőrizték, hibát mindeddig nem találtak.

A bejáráson részt vett Cserna Gábor polgármester is, aki elmondta, városvezetőként reméli, hogy a kivitelezők mihamarabb végeznek a munkálatokkal és a városlakok még augusztusban birtokban vehetik a megújult köztereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!